Close Right Contact SideBar Box

Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Τοποθεσία & ώρες

Μυκηνών 11 & Μ. Αλεξάνδρου
10435 - Αθήνα

Κινητό : +69 32 44 27 22,
Γραφείο: +210 34 75 071

[email protected]

Κλείστε ραντεβού

Μέχρι πού φτάνει η ερωτική επιθυμία; Μέχρι την καταστροφή ή μέχρι την αναγέννηση; Tι ψάχνουμε; Τι θέλουμε από τον έρωτα; Πότε γεμίζουμε και πότε αδειάζουμε από τις σχέσεις μας; Κρατάει ο έρωτας για πάντα; Είναι αλήθεια ότι η αγάπη υπερισχύει της ερωτικής επιθυμίας; Και αν ναι, πώς μοιάζει αυτή η αγάπη;

Στο ξεκίνημα αυτού του βιωματικού σεμιναρίου θα «δούμε» με μια φωτογραφία (Μέθοδος Photolangage) αυτό που σήμερα πιστεύουμε ότι είναι ο έρωτας για εμάς. Μέχρι το τέλος του σεμιναρίου θα έχουμε ανακαλύψει μέσα από διαφορετικές τεχνικές έκφρασης και κινητικής αναπαράστασης τις αλήθειες και τα ψέματα της σκέψης μας, του σώματός μας και του συναισθήματός μας! Μπορεί όλες αυτές οι γλώσσες με τις οποίες θα μελετήσουμε το θέμα «'έρωτας» να έχουν κοινά. Μπορεί, όμως, να μας εκπλήξουν και να αγγίξουν αλήθειες και ανάγκες του εαυτού μας που ήταν κρυμμένες κάτω από συνήθειες, φόβους, ταμπού. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το εμπεριστατωμένο check-up του εαυτού μας θα μας επιτρέψει να δουλέψουμε την αυτοπεποίθησή μας ως Δότες και Δέκτες του έρωτα στη ζωή μας, ανεξάρτητα από τα αν είμαστε ή όχι μέσα σε μία σχέση.

Το σεμινάριο αυτό καλλιεργεί τις 3 γλώσσες του Tριπτύχου Σκέψη-Σώμα-Συναίσθημα για την ερωτική επιθυμία:

• Η Σκέψη μας για τον έρωτα (όνειρα, προσδοκίες, στερεότυπα και ηθική) 

• Το Σώμα μας για τον έρωτα (αντίληψη σεξουαλικής προτίμησης και ικανοποίησης και ταμπού σωματικής εκφραστικότητας) 

• Το Συναίσθημά μας για τον έρωτα, την αγάπη, το σεξ, το πάθος (καταγραφές συναισθηματικών καταστάσεων που μας κινητοποιούν ή εμποδίζουν).

Το Τρίπτυχό μας στον έρωτα είναι μία δυναμική πραγματικότητα που άλλες φορές μας καθοδηγεί ικανοποιητικά και άλλες μας παραπλανεί με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε και να οδηγούμαστε στην αποχή ή την κατάθλιψη. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν το αποκωδικοποιούμε πάντα σωστά. Έτσι, άλλη είναι η «αλήθεια» που μας μιλάει και άλλα τα «ψέματα» που ακολουθούμε. Είναι πολύ συνηθισμένο να καταπιέζουμε κάτι από το Τρίπτυχο, σε βαθμό που χαλάει τελικά τη σχέση μας με το άλλο άτομα ή, ακόμη χειρότερα, τη σχέση μας με τον εαυτό μας.


Τα 3 μέσα έκφρασης που θα χρησιμοποιήσουμε:

Drama therapy (Χτίσιμο χαρακτήρα του έρωτα)
Photolangage (Αναπαράσταση του έρωτα με τεχνική φωτογραφίας)
Art Therapy (Αυτοσχεδιασμός και βιωματική κίνηση του ερωτικού χαρακτήρα)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους:

• λένε ότι ψάχνουν τον έρωτα και δεν τον βρίσκουν ή βρίσκονται σε κατάθλιψη ή παραίτηση
• έχουν προβληματισμούς σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή
• έχουν φαντασιώσεις άσχετες με τη σεξουαλική δραστηριότητά τους και δεν ξέρουν πώς να τις ερμηνεύσουν
• έχουν μακροχρόνιες σχέσεις ή οικογένεια και ανησυχούν για την ποιότητα της ερωτικής τους ζωής
• έχουν δυσκολίες σωματικής απελευθέρωσης και ικανοποίησης
• έχουν προβλήματα ή διαφορές στο ρυθμό της σεξουαλικής επαφής με το σύντροφό τους ή στην πρακτική τους
• αναρωτιούνται αν η σεξουαλική τους διάθεση είναι νεκρή
• αναρωτιούνται για τη διατήρηση της λίμπιντο μέσα σε μακροχρόνιες σχέσεις
• δεν ξέρουν πώς να προσεγγίσουν τον έρωτα
• δηλώνουν μπλοκαρισμένοι ή δεν καταφέρνουν να κάνουν σχέσεις

 

• Δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής
• Δίνεται υλικό του σεμιναρίου
• Φέρτε μαζί σας άνετα ρούχα & κάλτσες


 

Το σεμινάριο συντονίζουν παράλληλα: Εύη Σύρου, Γνωσιακή Ψυχολόγος & Αναστασία Γεωργαλά, Χορεύτρια-Χορογράφος
Τόπος διεξαγωγής: Μυκηνών 11 & Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικός (μετρό Κεραμεικός), Αθήνα
Διάρκεια: 4 ώρες 
Μέγιστος αριθμός: 15 άτομα (τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Ο χώρος των ατομικών και ομαδικών συναντήσεων είναι 100 τετραγωνικά μέτρα, διαμπερής, με 4 μπαλκονόπορτες που θα παραμένουν ανοιχτές λόγω των μέτρων πρόληψης του Covid-19. Τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής στο χώρο. Ερχόμαστε υγιείς, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον.


____
 
Πληροφορίες & Εγγραφές:
Tηλ.: 210 34 75 071
(αφήνετε το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο επικοινωνίας σας στον τηλεφωνητή αν δεν μιλήσουμε)
e-mail: [email protected]

 

Λίγα λόγια για την συνεργάτιδά μας Αναστασία Γεωργαλά: 

Η Αναστασία Γεωργαλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη της Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου «Ελληνικό Χορόδραμα» και εκπαιδευόμενη στο Dance Movement Therapy (Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος), με συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση στο αντικείμενό της (Μουσικοκινητική Αγωγή στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» με τη Μαρία Κυνηγού, Κλασικό Χορό με τους Alexei Feoktistov (Κyrov), Σόνια Μοριάνωβ και Γιάννη Μέτση, Musical, κλπ). Βραβευμένη σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς Χορογραφίας (1ο Βραβείο Πανελλαδικά για την παράσταση “Του Κουτρούλη ο Γάμος»-Δήμος Ταύρου, 2ο & 3o Βραβείο International Breaking & Hip Hop). 

Από το 2004 είναι ιδιοκτήτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής Χορού «Χοροέκφραση» στο Αιγάλεω. Με ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικά δρώμενα π.χ. δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, δράσεις στο πλαίσιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.α.

Με διαρκής επαγγελματική δράση στον καλλιτεχνικό χώρο από το 1999 έως σήμερα, έχει επιμεληθεί κινησιολογικά παραστάσεις θιάσων και καλλιτεχνών, όπως: ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Λίνα Νικολακοπούλου, το Θίασο ’81, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στον Ερωτόκριτο, το Θίασο Αδράχτι, την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και τον Πολυχώρο Vault κ.ά., Βιωματικό Εργαστήριο Κίνησης και Αυτοσχεδιασμού σε συνεργασία με το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο.

arrow

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την σωστή και ομαλή λειτουργία της, την παροχή των υπηρεσιών μας, τη συλλογή στατιστικών στοιχείων και την παροχή περιεχομένου προσαρμοσμένου στα ενδιαφέροντά σας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα Πολιτική Περί Cookies.