Close Right Contact SideBar Box

Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Τοποθεσία & ώρες

Μυκηνών 11 & Μ. Αλεξάνδρου
10435 - Αθήνα

Κινητό : +69 32 44 27 22,
Γραφείο: +210 34 75 071

[email protected]

Κλείστε ραντεβού

Βιογραφικό της Εύης Σύρου

Η Εύη Σύρου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Χανιά. 
 
Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας, Deree College. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία όπου ολοκλήρωσε: Licence (πτυχίο), Maitrise (μεταπτυχιακό) και D.E.A. (Diplôme d'études Approfondies Dimensions Cognitives et Modelisation) από το πανεπιστήμιο Université Lumière Lyon 2
 
Από την αρχή των σπουδών της άρχισε να διερευνά της αλληλεπίδραση του Τριπτύχου Σκέψη-Σώμα-Συναίσθημα. Στη μεταπτυχιακή της έρευνα, μελέτησε πιο συγκεκριμένα τη Συναισθηματική Νοημοσύνη σε Ομάδες Καλλιτεχνών και Ψυχαναλυτών, διερευνώντας τη διαφορά που έχει η συμμετοχή του σώματος στην ψυχολογική ανάλυση και έκφραση.
 
Εντάχθηκε στη συνέχεια στην ερευνητική ομάδα LEACM του CNRS και με υποτροφία του πανεπιστημίου Université Lumière Lyon 2 προχώρησε σε διδακτορική έρευνα της επίδρασης του κοινωνικού ρυθμού στη διαμόρφωση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Συνεργάστηκε με τον Daniel Goleman και το HAY GROUP της Βοστώνης και της Αθήνας, από όπου διεξήγε το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας.
 
Πήρε τον επαγγελματικό τίτλο του ψυχολόγου από το πανεπιστήμιο Université Lumière Lyon 2
 
Εξειδικεύτηκε, παράλληλα, στη γαλλική μέθοδο διάγνωσης, θεραπείας  Photolangage® (Φωτογλώσσα, μέθοδος έκφρασης βασισμένη στη φωτογραφία), στο Ψυχόδραμα (θεραπευτική μέθοδος βασισμένη στην υποκριτική), την τεχνική αντιμετώπισης του άγχους Autogenic Training (Αυτογενής Χαλάρωση, μέθοδος βασισμένη στην αντίληψη βιολογικής ισορροπίας μέσω release) και τη γνωσιακή διάγνωση και θεραπεία μαθησιακών δυσκολιών (μέθοδος βασισμένη στις μελέτες του Piaget).
 
Συνεργάστηκε με τον Antonio Damasio στα ετήσια συνέδρια στη Λυών με θέμα “Συναίσθημα-Νόηση”. Εισηγούνταν για πέντε χρόνια στο πρόγραμμα έκφρασης μέσω role playing “Global Assimilation” στο πανεπιστήμιο του Saint-Étienne. Ως μέλος του οργανισμού AFCEA, συμμετείχε σε συνέδρια του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και τη Χαϊδελβέργη με στόχο την προώθηση του ανθρωπιστικού παράγοντα στις διεθνείς δομές ασφάλειας.
 
Από το 2004, εργάζεται στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχολογίας με ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπείες, στις οποίες συνθέτει θεραπευτικές προσεγγίσεις με στόχο την ενεργοποίηση του Τριπτύχου: Σκέψη-Σώμα-Συναίσθημα. Δημιούργησε, έτσι, μία Συνθετική Προσέγγιση που εφαρμόζει πλέον συστηματικά στη θεραπεία και περιλαμβάνει Photolangage®, Ψυχόδραμα, Autogenic Training και Art Therapy.
 
Διοργανώνει βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια και αρθρογραφεί. 
 
Παράλληλα με την ψυχολογία, η Εύη Σύρου έχει παρακολουθήσει εργαστήρια θεάτρου στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας, στο Δήμο Ρέντη, και στο Acting How?, με τρεις συμμετοχές σε παραστάσεις. Έκανε Σύγχρονο Χορό στο Πανεπιστήμιο Université Lumière Lyon 2, Χοροέκφραση,  Σωματικό Θέατρο και Αυτοσχεδιασμό στην ομάδα Άτροπο με μία επαγγελματική συμμετοχή σε παράσταση, και επτά χρόνια Capoeira. Από το 2010 ασχολείται με την αγωνιστική ιστιοπλοΐα και την υποβρύχια φωτογραφία.

Βιογραφικό

Συνέδρια & Συμμετοχές

Συμμετοχές και διαλέξεις στην Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό

Αθήνα 2019 - Έκθεση φωτογραφίας

Διοργάνωση: Δήμος Αθηναίων - Οικία Θεοτοκόπουλου. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ψυχή ρέουσα – Αnima fluit & ερευνητικές δράσεις»

Διάλεξη στα πλαίσια των δράσεων με θέμα: «H ψυχολογία της φωτογραφίας»

Αθήνα 2013 - The American College of Greece - Deree

Διοργάνωση: The American College of Greece - Deree - Εβδομάδα Ψυχολογία 2013

Διάλεξη στα πλαίσια της διοργάνωσης Εβδομάδα Ψυχολογίας με θέμα: «Αυτογενής Χλάρωση. Παραπάνω από μία τεχνική διαχείρισης άγχους. Η βάση για κατανόηση της προσέγγισης του Τριπτύχου Σκέψη-Σώμα-Συναίσθημα για διάγνωση και θεραπεία»

Αθήνα 2012 - ΖΕΟΝ

Διοργάνωση: ΖΕΟΝ

Συμμετοχή στην έρευνα ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ: «Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας». Ψυχολογική ανάλυση του φωτογραφικού υλικού.

Χαϊδελβέργη 2011 - TECHNET INTERNATIONAL - SUPPORTING NATO IN THE NEXT DECADE

Διοργάνωση: AFCEA Europe, υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Rüdiger Wolf, Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας, Βερολίνο, 19-21 Οκτωβρίου 2011, Kongresshaus Stadthalle Χαϊδελβέργη, Γερμανία
Διάλεξη με θέμα: «Πόσο μακριά βρίσκεται η συναισθηματική νοημοσύνη από την έξυπνη λήψη αποφάσεων; Εικονική πραγματικότητα και επιπτώσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά»

Λονδίνο 2010 - AFCEA Europe Student Conference

Διοργάνωση: 3ο AFCEA Europe Student Conference, Συνεδριακό Κέντρο Queen Elizabeth II, Westminster, Λονδίνο, 26 Οκτωβρίου 2010 - "People, Projects and Perceptions - Even thinking is participation!"
Διάλεξη με θέμα: «Αντίληψη του χρόνου της σκέψης, του σώματος και του συναισθήματος στην τεχνολογική εποχή. Πώς οι τεχνολογικοί ρυθμοί επηρεάζουν την συναισθηματική νοημοσύνη»

Χανιά 2011 - Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη

Διοργάνωση: Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη 

Βιωματικό σεμινάριο ψυχολογίας: «Διαχείριση Άγχους»

Πάτρα 2011 - Πολυχώρος Ανάταση

Διοργάνωση: Εύη Σύρου & Σοφία Καμαγιάννη

Βιωματικό σεμινάριο ψυχολογίας: «Μουσικοθεραπεία ως νέο μέσο αυτο-διάγνωσης. Δημιουργία μουσικής, προσωπικής σύνθεσης & ψυχολογική ανάλυση του Τριπτύχου με μουσική.»

Αθήνα 2010 - Έκθεση Εναλλακτικών Θεραπειών

Διοργάνωση: Ecolife

Tεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, 27-30 Μαϊου 2010. Τριήμερη συμμετοχή της Συνθετικής Αυτογνωσίας στην Έκθεση Εναλλακτικών Θεραπειών και διάλεξη με θέμα: «Η Συναισθηματική Νοημοσύνη ως θεραπευτικός στόχος.»

Αθήνα 2010 - Κλίμαξ Plus Internet Radio

Διοργάνωση: Κλίμαξ Plus Internet Radio

Ραδιοφωνικός μαραθώνιος για την ψυχική υγεία.

Συμμετοχή με θέμα: «Το δικαίωμα στη σεξουαλική ζωή ατόμων με αναπηρία.»

 

Λευκωσία 2010 - Παγκύπριος Σύνδεσμος Ειδικών Παιδαγωγών

Συνεργάτης-Διοργανωτής: Παγκύπριος Σύνδεσμος Ειδικών Παιδαγωγών
Δύο διαλέξεις σε ειδικούς και γονείς ατόμων με αναπηρία, με θέμα:  «Το δικαίωμα στη σεξουαλική ζωή των ατόμων με αναπηρία.  Κοινωνικές & Παιδαγωγικές Προεκτάσεις»

Μύκονος 2010 - Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο

Συνεργάτης-Διοργανωτής: Ανδριάνα Γεροντή, ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ

Κέντρο Θεραπευτικής Συμβουλευτικής Παιδιών και Ενηλίκων. Διήμερο βιωματικό σεμινάριο: «Διατροφικές Διαταραχές & Τροφικές Ταραχές»

Λίμνη Πλαστήρα 2007-2010 - Βιωματικά Σεμινάρια

Διοργάνωση: Εύη Σύρου. Συνεργάτης: Δημήτρης Χαραλαμπίδης, εκπαιδευτής τοξοβολίας & συντονιστής δραστηριοτήτων Λίμνης Πλαστήρα.

Κέντρο Ενημέρωσης & Διοργάνωσης Δραστηριοτήτων TAVROPOS
Θέματα σε τριήμερα βιωματικά σεμινάρια:
1. «Η Συναισθηματική Νοημοσύνη: Πώς την αναγνωρίζουμε & την θέτουμε σε εφαρμογή»
2. «Ψυχοκινητική & Αναπαράσταση της Ερωτικής Επιθυμίας»


Αναπαράσταση Σκέψη-Σώμα-Συναίσθημα με Ψυχόδραμα, Φωτογλώσσα, Χοροθεραπεία, Δημιουργική Γραφή, Εικαστική Θεραπεία (ζωγραφική) μέσα σε φυσικό περιβάλλον. Δράσεις με υδροποδήλατα-καταμαράν, μπάνιο, λασποθεραραπεία και τοξοβολία.

Αθήνα 2009 - Παναρμόνιο Ωδείο

Διοργάνωση-Συνεργάτης: Νίνα Καλούτσα, Υψίφωνος - Ωδείο Τσαϊκόφσκι Μόσχας
Μονοήμερο βιωματικό σεμινάριο: «Μουσικοθεραπεία: Πώς χρησιμοποιούμε τη μουσική για τη συναισθηματική έκφραση»

Αθήνα 2007-2009 - Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ζορμπαλή

Διοργάνωση: Εύη Σύρου. Συνεργάτης: Ζωή Ζορμπαλή, καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας & διευθύντρια σπουδών
Διαλέξεις σε εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες ή Δυσλεξία;» και «Πώς αντιμετωπίζουμε τους δύσκολους μαθητές»

Θεσσαλονίκη 2008 - «Σχεδία στην πόλη»

Διοργάνωση: Εύη Σύρου Συνεργάτης: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, ειδική στη Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική τεχνική Danis Bois
Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα Σχεδία στη Πόλη. Μονοήμερο βιωματικό σεμινάριο: «Ψυχοκινητική & Αναπαράσταση της Ερωτικής Επιθυμίας με Ψυχόδραμα, Φωτογλώσσα, Χοροθεραπεία, Δημιουργική Γραφή & Εικαστική Θεραπεία (ζωγραφική).»

Ιωάννινα 2007-2008 - Κέντρο Ανάπτυξης «Οι Αθεράπευτοι»

Διοργάνωση: Εύη Σύρου Συνεργάτης: Γιάννης Παππάς, Ψυχίατρος
Θέματα μονοήμερων βιωματικών σεμιναρίων:
1. «Διαχείριση Άγχους με την Τεχνική Αυτογενής Χαλάρωση»
2. «Διαχείριση Στερεοτύπων»

Ιωάννινα 2009 - Κέντρο Yoga

Οργάνωση: Εύη Συρου Συνεργάτης: Aurilia, εκπαιδεύτρια yoga
Θέματα μονοήμερων βιωματικών σεμιναρίων:
1. «Διαχείριση Άγχους με την τεχνική Αυτογενής Χαράλωση» 
2. «Ψυχοκινητική της Ερωτικής Επιθυμίας»

Χανιά 2007 - Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη

Διοργάνωση: Δήμος Χανίων & Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη
Παράλληλη διάλεξη με τον Δρ. Σταύρο Σταύρου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ερευνητής στις Μαθησιακές Δυσκολίες, με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες ή Δυσλεξία;»

Θεσσαλονίκη 2007 - Σχολή Χορού Ίρις

Διοργάνωση: Εύη Σύρου Συνεργάτης: Αυγή Προγκίδη, καθηγήτρια χορού, διευθύντρια Σχολής Χορού Δήμου Σταυρούπολης
Εβδομαδιαία εκπαίδευση με θέμα: «Διαχείριση Άγχους με την τεχνική Αυτογενής Χαλάρωση & συναισθηματική αποκωδικοποίηση της γλώσσας του σώματος μέσα από την κίνηση»

Αθήνα 2006 - Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,

Διοργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Διάλεξη με θέμα: «Δυναμικές αλληλεπιδράσεις της Σκέψης και του Σώματος. Αναζητώντας το ανείπωτο.»

Φάληρο 2005-2007 - Κέντρο Θεατρικής Έκφρασης & Προσωπικής Ανάπτυξης ΑΤΡΟΠΟΣ

Διοργάνωση: Εύη Σύρου

Βιωματικά σεμινάρια: 

«Διαχείριση Φόβου»
«Διαχείριση Θυμού»
«Διαχείριση Άγχους»
«Διαχείριση Εικόνας-Στερεοτύπων»
«Μαθησιακές Δυσκολίες»
«Διατροφικές Διαταραχές»
«Συναισθηματική Νοημοσύνη» 

Αρθρογραφία & Συνεντεύξεις

Αρθρογραφία και συνεντεύξεις

Ελληνικός τύπος

Είναι
Sante
Grazia
Άποψη
Elle
Το Βήμα
Αδέσμευτος Τύπος
Αρμονία
Politics
Υγεία & Ευεξιά
BHmagazino
Ταχυδρόμος
Minoan Lines magazine

Γαλλικός τύπος

CANAL PSY

Επικοινωνία

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού; Ίσως έχετε κάποια ερώτηση ή θα θέλατε κάποιες παραπάνω πληροφορίες. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να σας εξυπηρετήσουμε.

Μάθετε πως μπορούμε να βοηθήσουμε,
πατήστε εδώ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

arrow

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την σωστή και ομαλή λειτουργία της, την παροχή των υπηρεσιών μας, τη συλλογή στατιστικών στοιχείων και την παροχή περιεχομένου προσαρμοσμένου στα ενδιαφέροντά σας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα Πολιτική Περί Cookies.