Close Right Contact SideBar Box

Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Τοποθεσία & ώρες

Μυκηνών 11 & Μ. Αλεξάνδρου
10435 - Αθήνα

Κινητό : +69 32 44 27 22,
Γραφείο: +210 34 75 071

[email protected]

Κλείστε ραντεβού

«Σκέψου την τροφή σαν τον άνθρωπο που θα είσαι για πάντα μαζί στη ζωή σου και τότε θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τη σχέση σου με αυτή! Την αγαπάς; Σε καταπιέζει; Σε ορίζει; Τι θέλει από σένα; Μαλώνετε ή συνεργάζεστε;»
 
Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν τη νέα μάστιγα ψυχοσωματικής αντίδρασης του 21ου αιώνα. Η καταπιεστική κοινωνική εικόνα των media, οδηγεί καθημερινά έναν από εμάς σε μία εξαντλητική δίαιτα, σε βουλιμικές συμπεριφορές ή ακόμη και σε παρεμβατικές επεμβάσεις για τη διακοπή της τροφής!
 
Όλα αυτά δεν αποτελούν μόνο μία διαταραχή για το σώμα. Κάθε διαταραχή πρόσληψης της τροφής, είτε προς την ανορεξία είτε προς την παχυσαρκία… δημιουργεί το κατάλληλο ψυχολογικό υπόβαθρο για την κατάθλιψη, τις κρίσεις πανικού, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, την αδυναμία συναισθηματικής επικοινωνίας και την απομόνωση.
 
Με ποιον τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις διατροφικές διαταραχές; Υπάρχει άραγε θεραπεία με βέβαιο αποτέλεσμα; Πόσο χρόνο διαρκεί μία τέτοια θεραπεία; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο κίνδυνος για την ψυχολογία μας και τη ζωή μας; Είναι απαραίτητο να θεραπευτούμε ή μήπως θα περάσει… μόνη της η διαταραχή;
 
Κι αν οι διατροφικές διαταραχές είναι μάστιγα, οι τροφικές ταραχές που έχει υποστεί η παραγωγή της τροφής τον 21ο αιώνα… είναι απλά τρομακτική.
 
Σε αυτό τη διάλεξη δεν θα ασχοληθούμε με τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά μόνο με τις λύσεις που μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή! Θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και την τοξίνωση του οργανισμού από τις διατροφικές συνήθειες.
 
Η διάλεξη στοχεύει:
• Στη διευκρίνιση των διατροφικών διαταραχών
• Στην ενημέρωση για τον εντοπισμό σε εφήβους ή ενήλικες (μέλη οικογενειακού η φιλικού περιβάλλοντος που δημιουργούν διατροφικές υπόνοιες)
• Στην αποσαφήνιση των ψυχοθεραπευτικών & ψυχιατρικών θεραπειών
• Στην ενημέρωση για τη σημασία της τοξίνωσης από τις διατροφικές συνήθειες και το συσχετισμό τους με την αποτυχία στις δίαιτες
 
Απευθύνεται:
• Σε γονείς με παιδιά με διατροφικές διαταραχές
• Σε κοινωνικούς λειτουργούς
• Σε ψυχολόγους & φοιτητές
• Σε άτομα με ιστορικό διατροφικών διαταραχών που βρίσκονται ή δεν βρίσκονται ήδη σε θεραπεία
 
• Θα δωθεί στο τέλος προτεινόμενη διατροφή για την καλύτερη ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού.
• Δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής

Τη διάλεξη παρουσιάζει: Εύη Σύρου, Γνωσιακή Ψυχολόγος
Τόπος διεξαγωγής: Μυκηνών 11 & Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικός (μετρό Κεραμεικός), Αθήνα
Διάρκεια: 45 λεπτά διάλεξη & 30 λεπτά ασκήσεις αντίληψης του βάρους μας και της εικόνας του σώματός μας.
Μέγιστος αριθμός: 20 άτομα (τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Ο χώρος των ατομικών και ομαδικών συναντήσεων είναι 100 τετραγωνικά μέτρα, διαμπερής, με 4 μπαλκονόπορτες που θα παραμένουν ανοιχτές λόγω των μέτρων πρόληψης του Covid-19. Τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής στο χώρο. Ερχόμαστε υγιείς, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον.

____

 
Πληροφορίες & Εγγραφές:
Tηλ.: 210 34 75 071 
(αφήνετε το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο επικοινωνίας σας στον τηλεφωνητή αν δεν μιλήσουμε)
e-mail: [email protected]

Προγραμματισμένα Σεμινάρια

arrow

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την σωστή και ομαλή λειτουργία της, την παροχή των υπηρεσιών μας, τη συλλογή στατιστικών στοιχείων και την παροχή περιεχομένου προσαρμοσμένου στα ενδιαφέροντά σας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα Πολιτική Περί Cookies.