Close Right Contact SideBar Box

Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Τοποθεσία & ώρες

Μυκηνών 11 & Μ. Αλεξάνδρου
10435 - Αθήνα

Κινητό : +69 32 44 27 22,
Γραφείο: +210 34 75 071

[email protected]

Κλείστε ραντεβού
Η Θεραπευτική Σκέψη για το Θάνατο

Η Θεραπευτική Σκέψη για το Θάνατο

Το άγχος που προκύπτει από τη συνεχή δράση του ενστίκτου του θανάτου, αν και δεν σταματά ποτέ, αναχαιτίζεται και διώκεται από τη δύναμη του ενστίκτου για ζωή.
—Melanie Klein

Στη σκέψη ενός ανθρώπου δεν χωράνε τα πάντα. Στη σκέψη, όμως, όλης της ανθρωπότητας χωράνε όλα. Γιατί όλοι μαζί, με διαφορετικό τρόπο, προσπαθούμε να συλλάβουμε την ασύλληπτη σκέψη του θανάτου.

Άλλοι πάνω στη λογική και άλλοι πάνω στον παραλογισμό της σκέψης, χαροπαλεύουμε ελπίζοντας πως, μία «καλύτερη» σκέψη τη μέρα, τον Χάρο θα κάνει πέρα! Πόση σπατάλη…

Η σκέψη του θανάτου, άρα και της ασθένειας, θεραπεύονται με μία άλλη σκέψη. Τη δημιουργική. Ποια είναι η δημιουργική σκέψη; Δημιουργική σκέψη είναι κάθε σκέψη που πατά σε ένα αληθινό Συναίσθημα. Το αληθινό είναι το αυθεντικό και το πρωτότυπο. Πατά η δημιουργική σκέψη στο Συναίσθημα, σαν σε βατήρα, «ωωωωωωπ…» και βουτά! Πού; Στην πραγμάτωση. Στην αλήθεια της έκφρασής της.

Η δημιουργική σκέψη δρα. Η δημιουργική σκέψη παράγει. Έτσι, σταματά να ενοχλεί η σκέψη του θανάτου. Η οποία δεν δρα, δεν παράγει, παρά μόνο ακινητοποιεί. Η δημιουργική σκέψη χρειάζεται όλες τις μορφές της Τέχνης για να εκφραστεί, για να παραδειγματιστεί… για αυτό δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την Τέχνη. 

Η Τέχνη είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να εκφράσει το Συναίσθημά του. Δεν έχει όρια, κανόνες ή περιορισμούς. Αν καταφέρει να εκφραστεί με ακρίβεια το Συναίσθημα, συναντά για μία στιγμή… την αιωνιότητα.

 

Εάν νομίζετε πως εσείς ή κάποιο άτομο που ξέρετε μπορεί να επωφεληθεί από μία συνεδρία σχετικά με τον θάνατο, το πένθος, τον πόνο της απώλειας, επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού. Εάν εσείς ή κάποια άτομο που γνωρίζετε πάσχει από σκέψεις ή τάσεις αυτοκτονίας, επικοινωνήστε άμεσα με την 24ωρη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία στο 1018, ή επικοινωνήστε μαζί μας για άμεση ψυχολογική υποστήριξη!

____
Τα άρθρα είναι ψυχοεκπαιδευτικά. Δεν είναι διαγνωστικά, ούτε θεραπευτικά εργαλεία. Στοχεύουν στην ενημέρωση και τη γνώση. Πηγή Άρθρου & Δικαιώματα: Εύη Σύρου, Γνωσιακή Ψυχολόγος | www.evysyrou.gr
 

arrow

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την σωστή και ομαλή λειτουργία της, την παροχή των υπηρεσιών μας, τη συλλογή στατιστικών στοιχείων και την παροχή περιεχομένου προσαρμοσμένου στα ενδιαφέροντά σας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα Πολιτική Περί Cookies.