Close Right Contact SideBar Box

Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Τοποθεσία & ώρες

Μυκηνών 11 & Μ. Αλεξάνδρου
10435 - Αθήνα

Κινητό : +69 32 44 27 22,
Γραφείο: +210 34 75 071

[email protected]

Κλείστε ραντεβού

Φωτογλώσσα

 

Η Σκέψη φωτογραφίζεται; 

Τα Συναισθήματα έχουν εικόνα; 

Πώς λειτουργεί η εικόνα στην έκφραση; 

 

Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα βρίσκουν την απάντησή τους στη γαλλική μέθοδο ψυχοθεραπείας Photolangage (φωτογλώσσα).

 

Μία εικόνα είναι τουλάχιστον χίλιες λέξεις. Αυτές τις χίλιες λέξεις, όμως, δεν τις βρίσκουμε πάντα για να εκφραστούμε. Η γαλλική μέθοδος έκφρασης Photolangage, μεταφράζει με έναν μοναδικό τρόπο το Συναίσθημά μας σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για ένα συγκεκριμένο ζήτημα που μας απασχολεί.

 

 

Μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που μπορεί να προκύψουν και να απαντηθούν με την μέθοδο αυτή:

- Πώς βλέπω τον εαυτό μου ανάμεσα σε άλλους;

- Πώς βλέπω τη σχέση μου πέντε χρόνια μετά;

- «Παραιτούμαι». Πώς με βλέπω σε αυτή την απόφαση;

- Τι είναι για μένα η χαλάρωση;

- Πώς βλέπω τον εαυτό μου στο θυμό του;

- Τι σημαίνει «οικογένεια»;

 

Το φωτογραφικό υλικό, ειδικά επιλεγμένο από την ερευνητική ομάδα του Groupe de Lyon, με δημιουργό τον Alain Baptise, λειτουργεί τόσο ως μέθοδο διάγνωσης όσο και ως μέθοδο θεραπείας για μία μεγάλη γκάμα ψυχολογικών δυσκολιών.

 

Η μέθοδος Photolangage είναι μέρος της συνθετικής θεραπευτικής προσέγγισης του Τριπτύχου και εφαρμόζεται ανά περίσταση στα ατομικά ραντεβού, στις ομαδικές θεραπείες και τα σεμινάρια. Η κάθε τεχνική έχει στόχο την διαφορετική έκφραση των γλωσσών που χρησιμοποιούν η Σκέψη, το Σώμα και το Συναίσθημα. Έχει αποδειχθεί ως η πιό θεραπευτική προσέγγιση, μιας και κανένα στοιχείο του Τριπτύχου μας δεν μένει ανεξερεύνητο στο ταξίδι προς της επούλωση. 

arrow

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την σωστή και ομαλή λειτουργία της, την παροχή των υπηρεσιών μας, τη συλλογή στατιστικών στοιχείων και την παροχή περιεχομένου προσαρμοσμένου στα ενδιαφέροντά σας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα Πολιτική Περί Cookies.