Close Right Contact SideBar Box

Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Τοποθεσία & ώρες

Μυκηνών 11 & Μ. Αλεξάνδρου
10435 - Αθήνα

Κινητό : +69 32 44 27 22,
Γραφείο: +210 34 75 071

[email protected]

Κλείστε ραντεβού

Συχνές Ερωτήσεις

Ψυχολόγο ή ψυχίατρο;
Όταν μας φαίνεται αδύνατον να μπούμε σε μία διαδραστική συζήτηση με την ψυχολόγο, δηλαδή να ακούμε και να εργαζόμαστε στον απόηχο της συνεδρίας μας, τότε συνίσταται μία συνάντηση με ψυχίατρο. Η προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή βοηθάει στο να πέσει η ένταση που εμποδίζει τη διαδραστική διαδικασία. Έτσι, μπορούμε στη συνέχεια να συνεργαστούμε ψυχοθεραπευτικά. Παραμένουμε σε παράλληλη παρακολούθηση με την ψυχίατρο και εκτιμούμε την εξέλιξη της θεραπείας και της φαρμακευτικής αγωγής.

Πως ξέρω αν πρέπει να δω ψυχολόγο;
Ένα χαρακτηριστικό της ψυχολογίας μας πριν από το πρώτο ραντεβού είναι ότι έχουμε κουραστεί από την προσπάθεια να «μετακινήσουμε» ή να «κατανοήσουμε» ένα θέμα μόνοι μας. Συνήθως, προηγείται μία περίοδος που κάνουμε διάφορες προσπάθειες για να «περάσει». Διαβάζουμε στο διαδίκτυο για αυτό που νιώθουμε, μιλάμε σε φίλους, αναζητούμε διαφορετικές εμπειρίες για να ξεφύγουμε από αυτό που μας απασχολεί, πειραματιζόμαστε με την ικανότητά μας να το ελέγξουμε. Όταν αντιληφθούμε ότι η ανησυχία μας επιμένει και καταλαμβάνει όλο και περισσότερη ενέργεια μέσα μας, τότε χρειάζεται να ζητήσουμε βοήθεια. 

Μου συνέβη μόνο μία φορά να νιώσω τόσο ακραια, χρειάζεται να κάνω ψυχοθεραπεία;
Σε καταστάσεις ξαφνικής ψυχολογικής κατάρρευσης—όπως κρίση πανικού, υπερκόπωση, πένθος, χωρισμό, φυσική καταστροφή, ασθένεια, ατύχημα, καραντίνα και άλλες ειδικές πηγές άγχους—αναζητούμε βοήθεια, όταν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι έχουμε κατανοήσει τα όριά μας, τις αντοχές μας, την ανάγκη για έλεγχο στη ζωή μας. Με ειδικές τεχνικές χαλάρωσης, όπως η τεχνική Autogenic Training, μπορούμε να εκπαιδευτούμε στο να ελέγχουμε τις σωματικές μας αντιδράσεις, ώστε να αποφεύγουμε τις κρίσεις πανικού ή την απότομη κατάρρευση της ψυχολογίας μας.

Τι γίνεται στην πρώτη συνεδρία;
Στην πρώτη συνεδρία γίνεται μία διερευνητική συζήτηση γύρω από τα θέματα που φέρνουν κάποιο άτομο στο γραφειο. Κινούμαστε, ανάλογα με το θέμα μας, στο παρόν και στο παρελθόν, μέσα από μία σειρά ερωτήσεων, που βοηθούν στο να χτίσουμε τα πρώτα θεμέλια για τη διάγνωση και τον θεραπευτικό μας στόχο. 

Πόσο διαρκεί μία συνεδρία;
Το πρώτο ραντεβού διαρκεί 70 λεπτά. Οι προγραμματισμένες θεραπευτικές συνεδρίες διαρκούν 60 λεπτά.

Πόσο συχνά θα πρέπει να κάνω συνεδρίες;
Η συχνότητα εξαρτάται από το θεραπευτικό στόχο. Η πιο συνηθισμένη και αποτελεσματική συχνότητα είναι μία φορά την εβδομάδα. Αυτή η συχνότητα δίνει ρυθμό στην αυτοπαρατήρηση και αναπτύσσει ιδανικά την αυτογνωσία.

Πόσες συνεδρίες θα πρέπει να παρακολουθήσω;
Ο χρόνος της θεραπείας είναι μέρος της συμφωνίας του θεραπευτικού μας στόχου. Κατά διαστήματα, εξετάζουμε μαζί την εξέλιξη της θεραπείας.

Μπορώ να κάνω διαδικτυακή συνεδρία;
Βεβαίως. Κλείνουμε κανονικά ραντεβού αλλά συναντιόμαστε στη διαδικτυακή πλατφόρμα που συμφωνούμε.

Για συνεδρίες ζεύγους, πρέπει να είμαστε πάντα και οι δύο παρών στα ραντεβού;
Ναι. Εκτός αν έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας σε κάποιο αριθμό ατομικών συνεδριών με το κάθε άτομο.

Πώς θα έρθω στο γραφείο; Έχει κοντά χώρο στάθμευσης;
Ο σταθμός Κεραμεικός του Μετρό (Μπλε Γραμμή 3) είναι μόλις 7 λεπτά από το γραφείο με τα πόδια. Η στάθμευση στη γειτονιά είναι άνετη, πέρα από τις νυχτερινές ώρες. Παράλληλα, λειτουργούν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης μόλις 3 λεπτα από το γραφείο.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑΜΕΑ;
Η προσβασιμότητα είναι εφικτή μόνο για αμαξίδια συγκεκριμένων διαστάσεων, λόγω του μικρού ανελκυστήρα. 

Ποιές είναι οι επιλογές πληρωμής;
Μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα μέσω POS ή με μετρητά. 

Υπάρχει συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ;
Τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν να καλύπτουν μέρος της δαπάνης για τη θεραπεία που παρέχεται σε παιδιά. Για τους ενήλικες, ισχύει για κάποια ασφαλιστικά ταμεία. 

Πώς μπορώ να διαγραφώ από το Ενημερωτικό Δελτίο σας;
Η ασφάλεια των στοιχείων σας είναι θέμα υψίστης σημασίας για εμάς. Γι’αυτό βάλουμε τις καλύτερες προσπάθειές μας ώστε αυτά να είναι πάντα ασφαλή και ενημερωμένα. Εάν θα θέλατε να έχετε πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, να τα αλλάξετε ή να τα διαγράψουμε τελείως από τα αρχεία μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε πια το Ενημερωτικό Δελτίο μας, παρακαλούμε πηγαίντε στην σελίδα Κατάργηση Εγγαφής και ακολουθήστε τις οδηγίες.

arrow

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την σωστή και ομαλή λειτουργία της, την παροχή των υπηρεσιών μας, τη συλλογή στατιστικών στοιχείων και την παροχή περιεχομένου προσαρμοσμένου στα ενδιαφέροντά σας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα Πολιτική Περί Cookies.